IHI szerver mail beállítások

Figyelem !
Jelen dokumentum csak és kizárólag az IHI internet szolgáltatást használó partnereink részére készült.

A szolgáltatásokat biztosító e-mail szervereink

A bejövő levelek kiszolgálója (POP3 és IMAP4) egy két egységből álló, on-line tartalékolt, redundáns szerver rendszer. A rendszer bármely elemének (pl. tápegység, háttértároló, hálózat) meghibásodása esetén a másik egység átveszi a hibás elem szerepét így a rendszer megszakítás nélkül, tovább üzemel. A szerverek az IMAP4 postafiókokba érkező leveleken vírus ellenőrzést és spam szűrést végeznek.

A kimenő levelek (SMTP) kiszolgálója egy külön szerver, amely továbbküldés előtt vírusellenőrzést végez, illetve megakadályozza a hálózatunkból induló kéretlen levelek (SPAM) küldését.


POP3 és IMAP4 e-mail postafiókok

E-mail kiszolgáló rendszerünk mind a két elterjedt e-mail kezelési protokollt támogatja. A POP3 protokoll esetében a levelek letöltődnek az ügyfél gépére és a szerverről törlődnek, míg az IMAP4 protokoll esetében a levelek a szerveren maradnak, azok bármikor elérhetők, mindaddig, amíg azokat a felhasználó nem törli. Az IMAP4 rendszer lehetőséget ad a levelek web böngészőből történő ún. webmail alapú kezelésére, valamint vírus és spam szűrésre.

 

Biztonságos SSL/TLS beállítások
(Ajánlott)
Nem-SSL beállítások
(NEM ajánlott)
Felhasználónév: a teljes e-mail címe pl. xy @ xy.hu Felhasználónév: a teljes e-mail címe pl. xy @ xy.hu
Jelszó: Használja az e-mail fiók jelszavát. Jelszó: Használja az e-mail fiók jelszavát.
Bejövő kiszolgáló:

ichcyx.loginssl.com

  • IMAP port: 993
  • POP3 port: 995
Bejövő kiszolgáló:

mail.xy.hu
( xy=az ön domain neve !)

  • IMAP-port: 143
  • POP3 port: 110
Kimenő kiszolgáló:

ichcyx.loginssl.com

  • SMTP port: 465
Kimenő kiszolgáló:

mail.xy.hu
( xy=az ön domain neve !)

  • SMTP-port: 25
Az IMAP, POP3 és SMTP számára hitelesítés szükséges. Az IMAP, POP3 és SMTP számára hitelesítés szükséges.

 

 

Megjegyzések:

  • Az IMAP (Internet Message Access Protocol) arra szolgál, hogy a leveleinket távoli postafiók formájában érjük el. A levelek tehát nem tárolódnak a saját gépünkön, hanem a szolgáltató szerverén vannak.

  • POP3 protokoll nem áll folyamatos kapcsolatban a levelező kiszolgálóval. A levelek a letöltést követően csak a helyi gépen kerülnek megjelölésre, törlésre, és csak a következő lekérdezés során kerül frissítésre a szerveren. Ez azt jelenti, hogy ha valaki idő közben a webmail felületére is bejelentkezik akkor ott a levelek nem lesznek megjelölve olvasottként.

  • A tárhelyen SMTP protokollon keresztül van lehetőség az e-mailek elküldéséhez.

  • A sima POP3 vagy IMAP protokoll helett az SSL/TLS használatát javasoljuk, mert az megnövelt biztonságot nyújt a kliens-szerver kommunikáció során.
 

Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum