SETI@home

A SETI (angolul „Search for Extra-Terrestrial Intelligence”, azaz a „földön kívüli intelligencia keresése”) interdiszciplináris tudományág, melynek célja a földön kívüli, intelligens élet felfedezése.
Elsősorban a csillagászat, az asztrobiológia, az informatika és a filozófia határtudománya.

A SETI @ home egy olyan tudományos kísérlet, amely az UC Berkeley egyetemen fut, amely az Interneten csatlakoztatott számítógépeket használja az Extraterrestrial Intelligence (SETI) kereséshez.
Csatlakozzon az IHI Team csapathoz, Ön is részt vehet egy ingyenes program futtatásával, amely letölti és elemzi a rádiótávcsövek adatait adatait.

Innen letöltheti azt a segédprogramot amivel csatlakozhat a csapatunkhoz ( IHI Team ):

https://setiathome.berkeley.edu/join.php

Mostantól kezdve napi 300 gigabyte, vagyis évi 100 terabyte adatban (ami annyi, mint az egész Washingtoni Kongresszusi Könyvtár) lehet az esetleges idegen civilizációk jeleit keresni, mivel egyfelől az eddiginél jóval érzékenyebb vevőberendezést használnak Arecibo-ban, másfelől az eddigi egy hely helyett egyszerre hét különböző pontból származó jeleket fognak (ez egyébként segíthet annak az eldöntésében is, hogy egy esetleg ígéretesnek tűnő jelsorozat földi eredetű-e). Minden idők legsikeresebb megosztott komputáción alapuló tudományos projektje, a seti@home az úgynevezett BOINC (Berkeley Open Infrastructure for Network Computing) részeként működik: ebbe ma összesen 42 olyan, nagy számítási kapacitású program tartozik bele, mint amilyen az idegen civilizációk keresése mellett a climateprediction-net, amely nevének megfelelően az éghajlatváltozás kiszámításával foglalkozik.

BERKELEY - Az idegen civilizációktól származó rádiós jelek leghosszabb keresése egyre frissített adatokkal büszkélkedik:
egy frissített Arecibo távcsővel, ami azt jelenti, hogy a SETI @ home projektnek több asztali számítógépre van szüksége az adatok megrepedezéséhez.

A SETI @ home nyolc évvel ezelőtt elindított, a Kaliforniai Egyetemen alapított projekt a Berkeley Space Sciences Laboratory több mint 5 millió érdeklődő önkéntest jelentett be, és büszkélkedhet bármilyen internetes számítástechnikai projekt felhasználóinak legnagyobb közösségével: 380.000 számítógépen.

Arecibo-ban, Puerto Rico-ban a világ legnagyobb rádiótávcsőjében új és érzékenyebb vevőkészülékek és a jobb frekvencia lefedettség 500-szor több adatot generál a projekthez, mint korábban.

A SETI @ home szoftver frissítve lett ezen új adatok kezelésére, mivel a földönkívüli intelligencia (SETI) keresése új korszakba esik, és új lehetőséget kínál azoknak, akik segíteni akarnak más civilizációk megtalálásában az univerzumban.

"A következő generációs SETI @ home 500-szor erősebb, mint bárki, amit valaha csinált" - mondta Dan Werthimer projektvezető. "Ez azt jelenti, hogy 500-szor nagyobb valószínűséggel találunk ET-t, mint az eredeti SETI @ home-t."

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:172
mod_vvisit_counterTegnap:176
mod_vvisit_counterHéten:348
mod_vvisit_counterHónapban:6648
mod_vvisit_counterÖsszesen:2324204
Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum