Veszélyben a zenéink..
Veszélyben a zenéink?

Veszélyben zenéink, filmjeink - fertőzötté válhatnak!

Dalainkat, filmjeinket támadja a trójai program.

Egyre többen tartják zenegyűjteményüket számítógépükön. A gyűjtemény mérete sokszor hatalmasra duzzad, emiatt a felhasználók ritkábban mentenek - így a kártevő szoftverek egyre nagyobb rombolást vihetnek véghez. A Symantec az észlelte, hogy azt elmúlt hetek alatt egyre több gépen garázdálkodik Trojan.Brisv.A. Ez a trójai .asf, .mp2, .mp3, .wma és .wmv film- és zenefájlokat fertőz.


A kártevő azonban ennél többet is tesz: a számítógép összes .mp2 és .mp3 fájlját Windows Media Audio (WMA) formátumra alakítja át. Ez gondot okoz a fertőzött kód eltávolítására és a fájlok eredeti állapotába történő visszaállítására szolgáló szoftvert író védelemkutatóknak. Nehéz megállapítani, hogy melyek azok a fájlok, amelyek valódi Digital Rights Management (digitális jogkezelő) kódot tartalmaznak, és melyeket módosított a trójai. Ettől a helyreállítás sokkal komolyabb feladattá válik.


A trójai szerzői nem törődtek azzal a problémával, amit a felhasználók médiafájljainak módosítása okozhat, csak saját céljukat tartották szem előtt: több kártevőt telepíteni a számítógépre. Mindeközben a felhasználók sok esetben nem veszik észre, hogy fertőzöttek médiafájljaik, és (legálisan vagy illegálisan) továbbra is megosztják azokat, és ezzel még jobban elterjesztik a kórt.

 


 

forrás: terminal.hu

 

Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum