Seobaglyak

Egy érdekes versenyről olvashatnak itt: Seobaglyak

Mi a SeoBaglyak?

Mi a SeoBaglyak? A SeoBaglyak egy keresőoptimalizálási versenyoldal, amely a mox.hu által meghirdetett seo versenyre készült. A verseny után katalógusként folytatja pályafutását. A cél minnél jobban felhozni az oldalt a seobaglyak kulcsszóra.

Támogatott partnerünk oldala: Seobaglyak

A mox.hu álltal meghirdetett verseny lényege az alábbi

Röviden: Készíts egy új weblapot, seozd a seobaglyak kulcsszóra és érd el, hogy a verseny végén (április 17-én 18 órakor) első legyen a Googleban.

Bővebben: A verseny célja, hogy a fórum közössége összemérje SEO tudását egy szórakoztató keresőoptimalizálás versenyben.

A verseny 3 hónapot tart. Ez alapján április 17-én 18 órakor (Budapesti idő szerint) az adott kulcsszóra legelöl megjelenő weblap nyer. A weblapon valahol (jobbára a footerben) szerepelnie kell a versenyző Mox.hu fórumos nickjének a félreértések elkerülése végett. Örülnénk, ha linkelnél a fórumra, de ez opcionális és semmilyen bónuszpont nem jár érte, csupán a köszöneted fejezheted ki a Mox.hu közösségének ezzel a gesztussal. Amint megvan a domain válaszolj ebbe a topicba, leírva az illető domaint. Ha még nincs rajta tartalom az se gond, sőt ha nem is online még az sem, csak tudjuk, hogy jelentkeztél, és melyik a versenyoldalad. Bárki nevezhet bármilyen új weboldallal, amire a nevezés pillanatában nem mutat link a Yahoo szerint és nincs benne a Google indexében. Nevezni a verseny ideje alatt bármikor lehet, akár a verseny utolsó napján is. (Nyilván előnyösebb az első napokban nevezni.) Nincs se korhatár, se semmilyen megkülönböztetés.

A nyertes megállapításához legalább három különböző önkéntes, legalább három különböző városból, Google Chrome browser inkognito módjában a Google.hu-n végzett keresés eredményét használjuk a seobaglyak szóra. A lekérdezéseket önkéntesek végzik, akik lehetnek versenyzők is.

Lehet kulcsszavas domainnel nevezni, de egy játékos maximum egy ilyen domaint regisztrálhat. Így véleményem szerint elég tld lesz mindenkinek. Szintén lehet nevezni aldomainnel, de csak akkor, ha a verseny kedvéért hoztad létre, tehát nem lehet évek óta létező és indexelt aldomainnel nevezni. Ha egy domainnevet rég beregisztráltál (vagy más regisztrált be és a birtokodba jutott), de még sosem használtad, és a Google sem indexelte, link se mutat rá, akkor használhatod. Ha indexelve van, akkor nem. Fontos, hogy mindenki nulláról induljon ebből a szempontból. Ingyenes tárhelyen levő oldallal, illetve blogszolgáltatónál levő oldallal nem ajánlott nevezni, mert a versenyoldal ellenkezhet az illető szolgáltató szabályzatával és a szolgáltató törölheti az oldalt. Tehát vagy domain, vagy aldomain nevezhető, aloldal, cikk, fórumtéma, efféle nem. Ajánlott a Google irányelveit betartva, white hat megoldásokkal dolgozni.

A verseny kezdete előtt bejegyzett (regisztrált) oldalakat nem lehet 301-el vagy más módon ráirányítani a versenyoldalra. Erről szavaztunk és a többség úgy döntött, hogy kell ez a szabály. Ezért kizárás jár annak, akié az oldal, ami átirányítódik. Ha az oldal elég erős, hogy segítsen valamit, akkor higgyétek el, ki tudom deríteni, hogy kié. Ha meg valaki azzal akarsz szórakozni, hogy a régi anonim regisztrált sosem használt domainjeit versenyoldalakra irányítsa, az meg az ő baja, de ez nem befolyásolja a találati listát, tehát nem is érdekel. A kiderítés mikéntjéről és úgy amúgy erről a témáról nem akarok több hozzászólást. Reméljük, hogy sosem kell alkalmazni a szabályt, ha mégis, akkor majd meglátjátok.

A Google véleménye a SEO versenyekről: http://translate.google.com/translat...kursy-seo.html (köszönöm @viktornebehaj-nak, hogy megmutatta. Összefoglalva: amíg teljesen fiktív szavakról van szó, addig a Google nem ellenzik a versenyeket, sőt elismeri, hogy lehet tanulni belőlük.

A versenyoldalak tartalmáért a verseny szervezői nem felelnek. A hatályos magyarországi jogszabályokat megsértő oldalakat a szervezők kizárhatják a versenyből. Amennyiben harmadik félnek nem tetszik valamely versenyoldal tartalma, azt az illető a versenyzővel kell megbeszélje privát üzenetben (a következő hozzászólásban szerepel minden versenyző fórumos nickje kattintható módon), az ilyesmi nem a szervezők hatásköre, mivel nincs semmilyen hozzáférésük a versenyoldalhoz, tehát nem módosíthatják azt.

 

Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum