Spamháború
2012 október 10. (szerda) 12:30

Spamháború

Nulladik szabály: ha már valaha is kaptunk kéretlen e-mailt, használjunk spamszűrőt! Sajnos elég nehéz elkerülni, hogy előbb-utóbb felkerüljön a címünk egy spammer listárájára...

2012 júniusában az összes levélforgalom 66,8 százaléka bizonyult spamnek, ami a májusi adatokhoz képest 1 százalékos csökkenést jelent. Ez megfelel annak a trendnek, ami szerint 2011 vége óta fokozatosan csökken a levélszemét aránya, bár hazánk továbbra is élen jár a spamek tekintetében. Magyarországon a kéretlen levelek aránya magasabbnak bizonyult a globális átlagnál, ugyanis 74,3 százalékot ért el. ( forrás: symantec)

 

A spamek legnagyobb része gyógyszerekkel kapcsolatos hirdetéseket tartalmaz. India spam-nagyhatalom lett: a világban keringő kéretlen elektronikus levelek majd tíz százalékát indiai számítógépről vagy azon keresztül küldik.

 

Használjunk más email-címet az Interneten! Elsődleges címünket csak néhány embernek adjuk meg (család, barátok, ügyfelek, ismert személyek). Információkérésnél, speciális ajánlatokra válaszolásnál, ürlapok kitöltésénél érdemes egy másik email-címet használni.

 

 

Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum