Spamháború
2012 október 10. (szerda) 12:30

Spamháború

Nulladik szabály: ha már valaha is kaptunk kéretlen e-mailt, használjunk spamszűrőt! Sajnos elég nehéz elkerülni, hogy előbb-utóbb felkerüljön a címünk egy spammer listárájára...

2012 júniusában az összes levélforgalom 66,8 százaléka bizonyult spamnek, ami a májusi adatokhoz képest 1 százalékos csökkenést jelent. Ez megfelel annak a trendnek, ami szerint 2011 vége óta fokozatosan csökken a levélszemét aránya, bár hazánk továbbra is élen jár a spamek tekintetében. Magyarországon a kéretlen levelek aránya magasabbnak bizonyult a globális átlagnál, ugyanis 74,3 százalékot ért el. ( forrás: symantec)

 

A spamek legnagyobb része gyógyszerekkel kapcsolatos hirdetéseket tartalmaz. India spam-nagyhatalom lett: a világban keringő kéretlen elektronikus levelek majd tíz százalékát indiai számítógépről vagy azon keresztül küldik.

 

Használjunk más email-címet az Interneten! Elsődleges címünket csak néhány embernek adjuk meg (család, barátok, ügyfelek, ismert személyek). Információkérésnél, speciális ajánlatokra válaszolásnál, ürlapok kitöltésénél érdemes egy másik email-címet használni.

 

 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa:117
mod_vvisit_counterTegnap:525
mod_vvisit_counterHéten:2024
mod_vvisit_counterHónapban:16862
mod_vvisit_counterÖsszesen:1462130

Terminal.hu Hírek

technokrata
technológia és e-gazdaság
  • Ipar 5.0 – Az emberi érintés visszatér
    Míg a globális trendek az okos gyárak létrehozása és a digitális kommunikáció felé mutatnak, addig napjainkban egy új irányzat van születőben, amely visszahozza az emberi kéz szerepét a gyártási folyamatokba. E trendet “Ipar 5.0“-nak, vagy más néven kollaboratív iparágnak nevezzük.
  • Zsarolóvírusok: Nem vagyunk biztonságban
    Tavaly januárban több száz ukrajnai lakás marad áram nélkül, amikor hackerek támadták meg az ukrán energiahálózat rendszerét. Pár nappal a tavaly novemberi amerikai elnökválasztás előtt az orosz katonai hírszerzés (GRU) informatikai támadást hajtott végre legalább egy olyan amerikai cég ellen, amely szavazógépekhez való szoftvert gyártott, továbbá adathalász e-maileket küldött több mint 100 amerikai választási tisztviselőnek. Két hónapja zsarolóvírusos kibertámadás érte több angliai kórház informatikai és távközlési hálózatát.
  • Hadd mutassam be az új kollégád: a robotot!
    A kollaboratív robotok – vagyis kobotok – többé már nem a jövő forgatókönyvének részei, jelen vannak a mindennapjainkban. Az ember és a robot egy erős csapatként együttműködve hatalmas emberi potenciált szabadít fel, ugyanakkor utóbbi elfogadtatása az ipari szereplők közt csak nagyon lassan halad Magyarországon.
Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum