bTime - Projektmegosztás

A bTime vállalkozás szervező egyik fontos célja, hogy támogassa a csapatmunkát. Ez cégek esetében nyilvánvaló kritérium, de egyéni vállalkozóknál is számtalan esetben szükséges egy munkával kapcsolatban a jó együttműködés. Együtt kell dolgozni egy alvállalkozóval, vagy közös projekten dolgozik másik vállalkozóval.
Mindkét esetben kritikus pont, a jó csapatmunka. E nélkül a legjobb üzlet is kudarcba fulladhat.

 

Projekt megosztás

projekt adatlap megnyitásaEgy projektet megoszthatunk több munkatársunkkal is. Ehhez a projekt adatlapot kell kinyitni, úgy hogy az adott projekt neve fölé húzzuk az egeret és a jobb gombra kattintunk. Az adatlap elérhető a középső listában is a projekt neve melletti szerkesztő ikonra szerkesztő ikon kattintva.

projekt adatlap megnyitása
A projekt adatlapon kiválaszthatjuk azokat a munkatársakat, akikkel ezt a projektet megosztjuk. Az adatlap mentése után ezek a munkatársak egy e-mail értesítést kapnak arról, hogy velük meg lett osztva egy projekt.
Amikor belépnek a bTime-ba, akkor a projektjeik között vastag betűtípussal látják ezt a megosztott projektet. Ezt a projektet tetszőleges helyre mozgathatják a saját projekt listájukban (fában).

A projekt adatlapján kell leírni a részleteket, azaz specifikálni a munkát. Itt lehet meghatározni a projekt célját és az elvárt eredményeket is.

Minden projekt tag látja a megosztott projekthez rendelt feladatokat és információkat, de magát az elemet csak a tulajdonos, azaz aki felvette az tudja szerkeszteni. Ha személyhez kötött egy feladat a projekten belül, akkor azt érdemes delegálni is az adott tagnak.

projekt adatlap megnyitásaMegbeszélés, egyeztetés

Nagyon fontos a folyamatos kommunikáció! Ezt minden feladattal kapcsolatban meg lehet tenni, mert mindegyikhez tartozik egy "fórum". Azaz megjegyzéseket megjegyzés, fórum, chat ikon fűzhetünk a feladathoz. Ha tulajdonosok vagyunk, akkor a jobb egér menüvel érhetjük el a megjegyzés ablakot, ha nem mi vettük fel a feladatot, akkor duplán kattintva a feladatra ugrik elő a beszélgetés ablak.

A megbeszéléseken kívül a tagok állíthatják a feladat készültségét és kipipálhatják az elvégzett alfeladatokat.

megosztott projektA projekt alatti feladatokhoz és információkhoz csatolni lehet különböző anyagokat, file-okat, melyeket minden tag el tud érni. Az elkészült feladatokat itt is a tulajdonosa tudja lezárni, azaz kipipálni.

A csapatmunka fontos része a folyamatos kommunikáció, ezt támogatja a buborék, mely a projekt változásáról értesíti a tagokat. Erről a funkcióról a következő bejegyzésben lesz szó.

Horváth Győző
időgazdálkodási tanácsadó

 

Harcolj a SPAM ellen pagerank Arctorna Buda Arctorna Magazin s Frum